Projekt technologiczny dla lokali serwujących kebab

Projekt technologiczny

Oferujemy wsparcie w przygotowaniu projektów technologicznych (gastronomicznych) dla kebabu.

Wszystkie projekty technologiczne dla lokali kebab wykonujemy kompleksowo zapewniając niezbędne dokumenty dla SANEPIDu.

Ponadto wyjaśniamy naszym klientom działania, które należy podjąć, celem zorganizowania właściwego i ergonomicznego toku procesów technologicznych.

Projekt technologiczny dla lokali serwujących kebab

Każdy projekt technologiczny weryfikowany jest przez właściwy miejscowo SANEPID.
Ponadto w naszym zespole mamy doświadczonego specjalistę, z wieloletnim stażem pracy w sanepidzie, co ułatwia nam pracę, bo dobrze rozumiemy to zagadnienie również od z perspektywy urzędu.

Jedną z najważniejszych cech każdego projektu jest prawidłowe zaplanowanie pomieszczenia oraz stanowisk dla pracowników. Projekt technologiczny wyjaśnia, jaka jest odpowiednia liczba osób zatrudnionych, a także określa zasady BHP wymagane od pracowników.

Podsumowaniem są wskazówki dla wykonawcy projektu – nieodzowne instrukcje związane z systemami wodnymi i kanalizacyjnymi, wentylacją, instalacją gazową oraz elektryczną. W zakresie naszych usług znajduje się również możliwość zaopatrzenia Państwa w niezbędne urządzenia do przygotowania kebabu zgodne z projektem.


Czym jest projekt technologiczny dla kebaba?


Projekt technologiczny, określany także jako projekt gastronomiczny jest dokumentem obrazującym funkcjonalny układ pomieszczeń w lokalu wraz z procesami technologicznymi. Projekt ten złożony jest z dwóch części: opisowej i rysunku. Pierwsza z nich, czyli część opisowa określa procesy technologiczne, z kolei rysunek, który wykonywany jest w skali 1:50 lub 1:100 przedstawia ciągi technologiczne, które zawarte są w części opisowej. Projekt dla sanepidu musi być stworzony zgodnie z zasadami BHP i bezpieczeństwa żywności. Zatwierdzeniem projektu zajmuje się najczęściej specjalista ds. sanitarno – higienicznych.

Wykonanie projektu gastronomicznego dla kebaba


Projekt technologiczny tworzy się na podstawie projektu architektonicznego, zgodnie z księgą HACCP oraz GMP/GHP. Jeśli wynajmujesz lokal właściciel budynku zazwyczaj posiada projekt architektoniczny. Gdyby go nie miał, nie martw się też jakoś damy radę :)

Prowadzisz swój punkt gastronomiczny z Kebabem?

Projekt technologiczny to zapewne nieostatni wyrób, który będziesz potrzebował. Zastanawiasz się jak poznać naszą ofertę na wsparcie sanepid lub inne?

Oferujemy stałą współpracę dzięki optymalizacji kosztów logistyki, z tego względu mamy hurtową ofertę na niemal wszystko czego może potrzebować Twój punkt gastronomiczny - zobacz także inne nasze propozycje.

Dowozimy produkty do lokali znajdujących się w 4 województwach: lubelskie, mazowieckie, świętokrzyskie, podkarpackie.

Uwaga. Oferta hurtowni Kebab Lubelski skierowana jest tylko do lokali gastronomicznych. Nie realizujemy zamówień dla klientów indywidualnych.