Jak otworzyć kebab - Księga HACCP dla Sanepidu

Księga HACCP dla Sanepidu

Świadczymy usługi wdrażania ksiąg HACCP dla lokali serwujących kebab - to jest naszą specjalnością i dostaniesz od nas kompleksowe wsparcie we współpracy z sanepidem w tym zagadnieniu.

Chcesz otworzyć własny lokal z kebabem - to bardzo dobry pomysł. Polacy już dawno zaczęli dostrzegać zalety szybkiego jedzenia na mieście. Bardzo ważne jest zadbanie o wszystkie dokumenty wymagane przez sanepid, w tym księgę HACCP.

Jak otworzyć kebab - Księga HACCP dla Sanepidu

Nasza oferta

Oferowana przez nas, kompleksowa usługa obejmuje wdrażanie systemu zarządzania jakością zarówno w dużych restauracjach, jak i niewielkich budkach sprzedających potrawy typu kebab, które akurat są naszą specjalnością. Jesteśmy bardzo dobrze zaznajomieni z tą branżą, gwarantujemy zatem wdrożenie HACCP w sposób sprawny, szybki i skuteczny.

Wielkim atutem jest niska cena usługi. Co więcej, nasz zespół wspierany jest przez doświadczonego pracownika mającego na swoim koncie wieloletni staż pracy w Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.

Wszystkie te czynniki przyczyniają się do tego, że jest nam łatwiej poruszać się w gąszczu przepisów i rozumiemy je także z perspektywy urzędu.



Czym jest księga HACCP?



HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points System) w polskim tłumaczeniu oznacza System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Choć sama nazwa wydaje się bardzo ogólnikowa, w praktyce oznacza zbiór zasad, których należy przestrzegać, aby wydawana klientowi żywność była bezpieczna i w żaden sposób nie wpłynęła negatywnie na jego zdrowie.

Lokale gastronomiczne specjalizujące się w kebabach muszą zatem postępować według wyznaczonych schematów technologicznych produkcji dań, regularnie analizować zagrożenia, wyznaczać krytyczne punkty kontroli oraz stale je monitorować.

Czy księga HACCP jest obowiązkowa do prowadzenia kebaba?



Odpowiedź brzmi: tak. W naszym kraju wdrożenie systemu HACCP jest wymagane. W niektórych przypadkach zdarza się jednak, że sanepid nakłada na starcie lokalu jedynie obowiązek implementacji GHP i GMP. Warto więc zasięgnąć informacji w lokalnym oddziale sanepidu.

Pamiętaj że w obu sprawach możesz zwrócić się do nas, nasze usługi w tym temacie wyróżnia fakt specjalizacji, mamy dużo sprawdzonych rozwiązań w branży gastronomicznej dla lokali kebab.

Zakładasz własny lokal gastronomiczny z mięsem Kebab?

Księga HACCP dla Sanepidu to zapewne nieostatni produkt, który możemy Ci dostarczać. Zastanawiasz się jak poznać ofertę naszej firmy na wsparcie sanepid lub inne?

Umożliwiamy stałą opiekę optymalizując koszty dostaw, z tego względu posiadamy hurtową ofertę na niemal wszystko czego może potrzebować Twój lokal - sprawdź również nasze inne propozycje.

Dowozimy zaopatrzenie do restauracji znajdujących się w czterech obszarach: lubelskie, mazowieckie, świętokrzyskie, podkarpackie.

Uwaga. Propozycja naszej hurtowni przeznaczona jest tylko do punktów gastronomicznych . Nie realizujemy jednorazowych transakcji dla klientów indywidualnych.